business-2160910_640
Wat kan een makelaar Arnhem voor je doen en wat zijn de functies?

Ben je van plan bent om een huis te gaan kopen en dan heb je opeens met diverse mensen te maken. Het gaat niet alleen onderling met de eigenaar van het huis die deze wilt verkopen , maar hier komt nog meer bij kijken. In dit geval kan het handig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar Arnhem schakel je in bij het zoeken, aanschaffen of verkopen van een woning. Een makelaar die je inschakelt bij het aanschaffen van een woning, wordt in de veel gevallen een aankoopmakelaar genoemd. Maar als je een woning verkoopt wordt het meestal een verkoopmakelaar genoemd. De makelaar mag nooit als aankoop- en verkoopmakelaar optreden voor dezelfde woning, dit moet altijd twee verschillende mensen zijn. De makelaar moet namelijk altijd rekening houden en de partij goed kunnen ondersteunen. 

De Aankoopmakelaar

Als je een huis wilt kopen is een aankoopmakelaar het persoon die je kan inschakelen om hierbij te helpen. Je moet hiervoor wel een lijstje doorgeven met je wensen hierop en deze aan de aankoopmakelaar geven. In dit wensenlijstje staan je punten waaraan de nieuwe woning moet voldoen, zoals de plek, de buurt, uiterlijk, prijs en de eventuele extra dingen. De aankoopmakelaar heeft goede connecties, waardoor hij snel op de hoogte is van welke huizen op de markt komen en is vaak hier als een van de eerste dus ook bij betrokken. Dit betekent dat je als koper veel eerder een huis te zien krijgt dan iemand zonder een aankoopmakelaar, hier heb je een groot voordeel mee te pakken. Als je een woning hebt gevonden, is het niet meteen afgerond, de aankoopmakelaar kan namelijk adviezen geven en het woord doen bij het onderhandelen van het koopcontract.

De verkoopmakelaar

Heel veel mensen schakelen een makelaar in als ze een woning willen verkopen. De verkoopmakelaar regelt het formele gedeelte van de verkoop en ondersteunt daarnaast vaak bij het bepalen van de prijs voor de woning. Ook heeft de verkoopmakelaar diverse connecties waarop de woning aangeboden kan worden. Dit zou bijvoorbeeld op Funda het geval kunnen zijn. De verkoopmakelaar neemt het hele verkoopproces uit handen en regelt meestal ook alles. Zo is hij de tussenpersoon tussen de verkoper en de kopende. Wanneer de onderhandeling rond is, maakt de verkoopmakelaar het koopcontract en wordt alles netjes en nauwkeurig afgerond. En kun je officieel zeggen dat je je woning hebt verkocht.