business-2160910_640
Verschillende Office pakketten voor jouw computer of laptop

Heb je net een nieuwe laptop gekocht en weet je niet goed welke Office pakketten er zijn voor jouw laptop of computer? Lees dan vooral verder! 

Voordat je een Office pakket aanschaft voor je nieuwe laptop of computer, is het erg belangrijk dat je weet welk Office pakket bij jou past. In deze tekst vind je meer informatie over twee zeer populaire Office-pakketten. 

Office Professional Plus 

Ten eerste heb je het Microsoft Office 2019 Professional Plus pakket. Een groot voordeel van het Office Professional Plus pakket is dat het slechts eenmalig op jouw computer of laptop geïnstalleerd hoeft te worden! Nadat het geïnstalleerd is op je nieuwe laptop, is het heel eenvoudig te gebruiken! De software van het Professional Plus-pakket zal bestaan uit diverse programma's zoals Word, Powerpoint, Excel, Outlook, Access en Publisher. De meeste van deze programma's worden vrijwel dagelijks gebruikt voor bijvoorbeeld werk (zowel thuis als op kantoor) en school. Daarom kan Professional Plus een goede investering zijn voor jouw computer of laptop! 

Het is wel erg belangrijk dat je weet dat de software lastig te installeren zal zijn als je geen internetverbinding hebt. Daarom is het erg belangrijk dat je toegang hebt tot het internet. 

Bij aanschaf van het pakket krijg je enkele garanties. Dit zijn onder andere:

  • Een levenslang geldige licentie
  • De keuze uit Nederlands, Engels en 40 andere talen om uit te kiezen.
  • Automatische updates vanuit Microsoft
  • Het pakket zal beschikbaar zijn voor één apparaat

Office 365 Personal

Naast het Microsoft Professional Plus pakket, kun je ook het Microsoft Office 365 Personal pakket kopen. Als je veel gebruik maakt van je laptop of computer, mag een Office pakket natuurlijk niet ontbreken. Ook bij dit Office pakket zal het installeren niet veel tijd in beslag nemen en zal dit erg gemakkelijk verlopen. Mochten er wel complicaties zijn tijdens het installeren, kun je online hulp krijgen bij het installeren van dit Office pakket! Het installeren kan gedaan worden door een account aan te maken waar je vervolgens een productsleutel/licentie kunt invullen. Deze zul je binnen vijf minuten krijgen

In dit pakket zullen diverse soorten programma's zitten. Dit zijn: Word, Cloud/Onedrive, Excel, Powerpoint, Access, Publisher. Een nadeel aan dit pakket is dat het alleen mogelijk is voor één persoon. Het is geen familie pakket en is en slechts ontwikkeld voor één laptop of computer. Als je wel een pakket wilt voor jou en je familie, kun je er ook voor kiezen om een Office 365 family pakket te nemen. Hierdoor hebben meerdere mensen uit je gezin toegang tot de producten die dit pakket bevat. 

Mocht je dit pakket willen downloaden met een productcode, kan dat natuurlijk ook. Deze productcode zal uniek zijn en tevens slechts voor één apparaat beschikbaar zijn. Bij het gebruiken van een productcode voor de installatie van het pakket, zul je gelijk aan de slag aangezien je de code vrijwel direct in je mailbox ontvangt.

Ook bij dit pakket zullen meerder dingen meekomen. Dit zijn:

  • Verschillende opties
  • Hoogwaardige licentie 
  • Keuze uit Nederlands, Engels en 40 andere talen
  • Automatische updates vanuit Microsoft 
  • Te gebruiken op Windows, Mobiel en Mac

Welk besturingssysteem moet je hebben om gebruik te kunnen maken van Microsoft Office?

Er zijn dus verschillende Microsoft Office pakketten. Het is wel belangrijk om te weten of je deze pakketten wel op jouw computer kunt installeren. Als je gebruik maakt van een computer met Windows 10, zul je geen enkel probleem ervaren bij het gebruiken van Microsoft Office. Bij de eerdere versies van Windows wordt dit lastig omdat de ondersteuning van deze versies enkele jaren geleden is stopgezet. Hierdoor zul je voor het gebruiken van Microsoft Office dus moeten overstappen naar een nieuw besturingssysteem als je gebruik maakt van een computer met een verouderd besturingssysteem.