business-2160910_640
Waarom werkt The Masked Singer zo goed op social media?

The Masked Singer is een hit. Niet alleen op televisie, maar ook op social media is The Masked Singer heel populair. Overal waar je lijkt te komen, wordt erover gesproken. Dit werpt natuurlijk de vraag op hoe het kan dat dit programma zo’n enorm succes is op alle fronten. Waarom staan juist alle sociale kanalen iedere keer op zijn kop als een seizoen begint en raken ze oververhit tijdens de uitzendingen van de show. En waarom gebeurt dit niet alleen in Nederland, maar in elk land dat het uitzendt?

zie artikel

Het mysterie

Een belangrijke reden waarom de show zo populair is, is het mysterie dat eromheen hangt. Eerder is al bijvoorbeeld met Wie is de Mol bewezen dat dit goed werkt. Zeker als de geheimen heel goed bewaard kunnen blijven. Mensen worden hierdoor getriggerd en blijven ermee bezig. Daardoor willen ze er ook veel over praten, bijvoorbeeld op social media, waar we allemaal tegenwoordig gemakkelijk toegang toe hebben. Dit speelt een grote rol in de reden waarom mensen kijken, maar ook waarom ze ermee bezig blijven.

Erbij kunnen blijven

Het programma loopt eigenlijk voortdurend door. Zeker ook nu er andere spin-off programma’s omheen zijn en bijvoorbeeld en supermarkten en op social media ook hints worden gedeeld. Daardoor is het dus iets wat veel in het dagelijks leven van mensen speelt. En dat wat in het dagelijks leven speelt, komt vanzelf ook terug op sociale media. Waardoor je daar dus ook heel veel communicatie ziet met The Masked Singer als onderwerp.

Lekker de zorgen vergeten

Social media is voor veel mensen ook een plek om even te ontsnappen aan dagelijkse zorgen. Lekker discussiëren, roddelen en speculeren over het programma is daar natuurlijk geknipt voor. Daarnaast gebeurt er ook van alles, want iedereen zit op social media. Ook de BN’ers waarvan vermoed wordt dat ze in de pakken zitten. Dat levert ook veel lol op, want sommige BN’ers zitten dus helemaal niet in die pakken, ook al worden ze daar wel van verdacht. Dat maakt het dus alleen maar leuker. Dat is de kracht die social media heeft in combinatie met het programma.