business-2160910_640
Wat is een autosloperij?

Wanneer je veel schade aan je auto hebt wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Het is namelijk erg vervelend als je auto niet meer door de keuring komt. Een autosloperij zorgt ervoor dat een auto die niet meer door de keuring is gekomen van jouw naam wordt afgehaald. Wanneer de kosten van de reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto is het niet handig om die nog te laten maken. De schadeauto is dan klaar voor de autosloperij. Daarna kan je hem ook makkelijk verkopen. Een sloopauto verkopen via het internet kan vaak lang duren. In dit artikel vertellen we je meer over de autosloperij. 

Wat doet een autosloperij?

Een autosloperij repareert auto’s die niet meer op de openbare weg kunnen rijden. Als je een auto naar de autosloperij brengt krijg je vaak een kleine vergoeding mee. Hoe hoog de vergoeding is hang af van het gewicht van de auto. Het gewicht gaat over hoeveel de vergoeding is, omdat hier wordt gekeken naar de hoeveelheid oud ijzer. Heb je een zware auto dus veel ijzer zal je vergoeding ook een stuk hoger zijn. Als het gewicht is bepaald en de auto niet meer op je eigen naam staat kan de autosloperij snel aan de slag. Het eerste wat de autosloperij doet is alle onderdelen verwijderen en van elkaar gescheiden houden. Veel onderdelen kunnen namelijk nog goed zijn en hergebruikt worden. Deze onderdelen worden vaak verkocht aan mensen die het onderdeel zoeken. Vervolgens sloopt de autosloperij het voertuig en de resten worden naar Autorecycling Nederland gebracht. Hier wordt alles hergebruikt voor nieuwe producten. 

Waar let je op bij het zoeken van een autosloperij? 

Als je van plan bent om een auto naar de autosloperij te brengen zijn er een aantal dingen erg belangrijk om te weten. Het is erg belangrijk dat een autosloperij erkent is door het RDW.  Alleen op deze manier is het 100% zeker dat je auto ook echt van jouw naam wordt afgehaald. Ook moet je goed kijken naar mogelijkheden die het bedrijf biedt. Zoals bijvoorbeeld: je auto wordt thuis opgehaald. Dit is erg belangrijk omdat een sloopauto natuurlijk niet meer op de weg kan rijden, maar ook niet iedereen een trailer heeft. Veel autosloperijen bieden nog meer van dit soort extra mogelijkheden. Je kunt ook naar reviews kijken en daardoor meer te weten komen over het bedrijf. Service is ook heel belangrijk. Je wilt natuurlijk wel goed geholpen worden.