WESTERWOLDE GROEN

Nieuws over natuur en milieu uit Westerwolde, de regio en meer…

WESTERWOLDE GROEN - Nieuws over natuur en milieu uit Westerwolde, de regio en meer…

Schaapskudde Oldambt weer naar buiten

Stadskudde OldambtOLDAMBT – Op woensdag 24 april gaat de stadskudde Oldambt weer op pad. De stadskudde wordt door de gemeente ingezet voor de begrazing van openbaar groen. De kudde, die bestaat uit ongeveer 250 Veluwnaren en Schoonebeekers, start in het Stadspark.

Van 10.30 tot 11.30 uur komen 45 kleuters van OBS Letterwies (Nieuwolda) een kijkje nemen bij de stadskudde in het Stadspark.

Vorig jaar werd de kudde voor het eerst ingezet bij het groenonderhoud. Dit betrof een testfase. Dit jaar gaat de kudde daadwerkelijk van start als maaimachine van de gemeente. De schapen grazen in Winschoten, Heiligerlee en een deel van Scheemda. Waar de kudde loopt, wordt niet meer gemaaid.

Meer bloemen en planten
De schapen zorgen voor een grotere variatie aan bloemen, planten en kruiden. Hierdoor zullen ook meer insecten als vlinders en bijen te zien zijn. De schapen nemen zaadjes in hun vacht mee. Op die manier zorgen zij voor verspreiding van allerlei planten door de gemeente heen.

Lammetjesdag
Op zondag 26 mei vindt voor de 9e keer in het Rosarium en een klein gedeelte van het Stadspark de Dag van het Park plaats. Tijdens de Dag van het Park is herder Roy Terpstra met zo’n vijftig lammetjes in het Rosarium te vinden. De Dag van het Park duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Route
De route van de kudde staat op de website van de gemeente: www.gemeente-oldambt.nl
De stadskudde is ook op facebook en twitter te vinden. Herder Roy twittert regelmatig waar de kudde zich bevindt.

www.stadskudde-oldambt.nl
Twitter: @StadskuddeO
Facebook: www.facebook.com/stadskudde.oldambt
Youtube: STADSKUDDE Oldambt

Kijk hier naar een filmpje over deze stadskudde.

Geef een reactie